5 tips voor een telefoonverzekering afsluiten

5 tips voor een telefoonverzekering afsluiten

  • 10 jan 1

Een telefoonverzekering afsluiten is de gewoonste zaak van de wereld als je het de verkoper in de telefoonwinkel vraagt. Wat vaak niet verteld wordt is dat dezelfde verkoper een extra commissie krijgt voor het afsluiten van een telefoonverzekering. Natuurlijk wordt het dan aanbevolen om een verzekering af te sluiten voor je nieuwe mobiel. Om ervoor te zorgen dat je niet de verkeerde keuze maakt volgen hieronder een aantal tips.

Denk na of het echt nodig is

De eerste tip is dat een telefoonverzekering niet voor iedereen nodig is. Het is niet nodig om de risico’s van een goedkope telefoon te dekken. In de regel is een telefoonverzekering niet nodig als je het geld hebt om zonder problemen een nieuwe mobiele telefoon te kopen. Als je bijvoorbeeld een smartphone hebt gekocht voor € 200,- dan is het een heel ander verhaal dan wanneer je een iPhone 7 gekocht hebt voor € 799,-. De aankoopprijs, en of het toestel eenvoudig te vervangen is, bepalen of een verzekering nodig.

Weeg de kosten af tegen eventuele kosten

Wat zijn de kosten als het toestel beschadigd raakt of volledig defect? Zet deze kosten af tegen de premie die je betaalt voor de telefoonverzekering. Houdt hierbij ook rekening met het eigen risico dat geldt en wat het maximaal uit te keren bedrag is. Als de eventuele kosten niet te hoog zijn dan kun je in plaats van een verzekering geld sparen op een bankrekening. Het bedrag dat je spaart kan gebruikt worden als buffer voor als het nodig is.

Sluit de verzekering niet bij de aankoop af

Tijdens de bestelling van een nieuwe smartphone krijg je altijd de optie voorgeschoteld om het toestel direct te verzekeren. Dat is echter niet vereist. Het is bij sommige verzekeraars tot een jaar na aankoop mogelijk om de smartphone te verzekeren. Als je de verzekering direct afsluit dan is er geen mogelijkheid om de voorwaarden en tarieven te vergelijken met andere verzekeraars. De kans dat je dan teveel betaalt of tekent voor minder goede voorwaarden is dan groot.

Controleer of je smartphone niet dubbel verzekerd is

Een smartphone is in sommige gevallen ook in het geheel of gedeeltelijk verzekerd door de inboedelverzekering. Voordat je een telefoonverzekering afsluit is het verstandig om eerst de andere lopende verzekeringen te controleren of de smartphone onder de dekking valt. Zo is het ook mogelijk dat de smartphone verzekerd is door een eventuele kostbaarhedenverzekering.

Vergelijk de verzekeraars

Als je niet teveel wilt betalen of de maximale dekking voor je geld wilt dan ontkom je er niet aan om de beschikbare telefoonverzekeringen te vergelijken. Op Smartphoneguard.nl tonen we de verzekeraars die dekking kunnen bieden voor je mobiele telefoon. Bekijk de verzekeringen bij de verschillende partijen en leg de premies maar ook de voorwaarden naast elkaar. De voorwaarden wijken per verzekeraar af net als de premie; vergelijken zorgt ervoor dat je de beste dekking krijgt maar tegelijkertijd er zo weinig mogelijk voor betaald.


One Comment

  1. PC trends 27 januari 2017 at 16:50 - Reply

    Ik vroeg laatst in een telefoonwinkel hoe ik een verzekering moest afsluiten en ze vertelde alles alsof het zo simpel is :’) Toen ik het ging proberen, snapte ik er helemaal niks meer van! Dit helpt me wel een beetje op weg!

Leave A Comment


nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: