Abonnement tijdig opzeggen voorkomt kosten en gezeur

Abonnement tijdig opzeggen voorkomt kosten en gezeur

  • 20 jan 0

Heb jij zicht op al je abonnementen en contracten? Weet jij wanneer je weer mag verlengen en wanneer je welke kosten krijgt? Dit inzicht voorkomt niet alleen irritatie maar zorgt er ook voor dat je eenvoudig grip krijgt op je kosten. Wist je namelijk dat je voordeel kunt behalen bij het overstappen naar een andere leverancier? Zet je abonnementen en contracten eens overzichtelijk in een Excel overzicht. Dat geeft je al een mooie start en is voor iedereen te doen.

Mobiele abonnementen eenvoudig op zeggen

Veel providers doen allang niet meer zo moeilijk over het opzeggen en overstappen van klanten. Nu is het telecom landschap ook wel een stuk kleiner en overzichtelijker geworden. Eerder waren er veel meer aanbieders actief dan vandaag de dag. Dit zorgt ervoor dat mensen ook wat minder snel overstappen naar een andere provider. Toch loont het wel om tegen je abonnement opzeg-moment rond te kijken. Er zijn verschillende websites die voor jou de op dat moment beste deal inzichtelijk kunnen maken. Hiermee haal je voor jezelf het voordeel naar boven, zonder dat je “zomaar” de verlenging met je huidige provider aan gaat.

Streamingsdiensten maandelijks opzeggen

Bij de streamingsdiensten is het opzeggen nog veel eenvoudiger, gelukkig. Soms heb je namelijk een streamingsdienst wel gezien en dan is het zonde om er nog voor te blijven betalen. Anders dan bij smartphone abonnementen, zit je aan een streamingsdienst minimaal 1 mand vast. Die flexibiliteit kan wel een de nieuwe standaard gaan worden. Hoe makkelijk wil je het hebben? Overigens is dat bij de traditionele tv-aanbieders nog (lang) niet het geval. Bij Netflix, Videoland, Disney Plus en andere diensten is het opzeggen van je abonnement een fluitje van een cent. Disney Plus opzeggen, dan kun je dit eenvoudig via de website regelen. Nog niet via de app, maar wel eenvoudig via de website.

Tips om voordeel te halen uit je overstap

Klaar om je abonnement op te zeggen? Kijk dan nog even naar onderstaande tips om te zien of je echt overal aan hebt gedacht. Zo voorkom je teleurstelling en loop je ook geen voordeel mis. Zorg ook voor een goed overzicht van je abonnementen, want leveranciers gaan jou niet altijd benaderen bij een verlenging. Dat zou ze net wat te veel omzet schelen per jaar.

  1. Weet je de opzegtermijn van je abonnement?
  2. Heb je je provider gebeld of gemaild met de wens op te zeggen? Doe dit vooral, ze maken je vaak een aanbod om toch klant te blijven, dit lever veel op!
  3. Zorg bij een telecom abonnement dat je portering aanzet, zo neem je, je 06-nummer mee;
  4. Heb jij jouw situatie vergeleken op internet bij online vergelijkers? Mogelijk is er nog meer voordeel dan jij kunt zien;
  5. Zorg dat je weet welke leverancier bij jouw situatie past, zeker bij zorgverzekeringen is het nodig om inzichtelijk te hebben wat je nodig hebt. Stap anders niet over!
  6. Blijf appels met appels vergelijken, anders ben je straks een dief van je eigen portemonnee, dat zou zonde zijn!

Samengevat

Het opzeggen van je abonnement kan veel schelen qua kosten. Ook bij nieuwe abonnementen krijg je te maken met extra cadeaus. Let hier op als je overweegt om over te stappen. Zo kun jij jouw overstap nog leuker maken! Hulp nodig bij het overstappen naar een ander provider of het opzeggen van jouw abonnement? Neem eens een kijkje op www.opzeggenoverstappen.nl voor heel veel gratis informatie!


Leave A Comment


nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: