Defecte smartphone steeds vaker niet gedekt door inboedelverzekering

Defecte smartphone steeds vaker niet gedekt door inboedelverzekering

  • 24 jul 0

De smartphone wordt bij steeds meer verzekeraars uit de dekking van de inboedelverzekering gehaald. Op dit moment hebben vijf verzekeraars dit al gedaan. De reden? Er worden steeds meer claims voor defecte telefoon gedaan volgens de verzekeraars.

Meer claims

Als je je smartphone thuis op de grond laat vallen dan valt dit meestal onder de inboedelverzekering. Veel mensen wisten dit niet maar daar is de laatste jaren verandering in gekomen. Verzekeraar Unigarant kreeg in 2011 nog 500 claims binnen van gebarsten displays. Dat aantal was vorig jaar al gestegen naar 8500 claims. De sterke groei in het aantal claims is voor verzekeraars reden om de smartphone uit de dekking van de inboedelverzekering te halen.

Hogere claims

De claims worden niet alleen steeds vaker gedaan maar ook de hoogte neemt toe. Verzekeraars staan voor de keuze om de premie te verhogen of de smartphone niet meer te verzekeren. Het lijkt erop dat veel inboedelverzekeraars eieren voor het geld kiezen en schade aan de smartphone uitsluiten. Volgens Smidt van Unigarant wordt er een aparte verzekering gemaakt voor alle toestellen.


Leave A Comment


nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: