Diefstal tablet op vakantie: hoe te verzekeren?

Diefstal tablet op vakantie: hoe te verzekeren?

  • 30 jan 0

Een vakantie staat gelijk aan genieten maar als je tablet gestolen wordt dan kan het omslaan naar verdriet en woede. Als je niet verzekerd bent tegen het risico op diefstal en je hebt een dure tablet dan is woede misschien zelfs licht uitgedrukt. Een vakantie is iets om naar uit te kijken maar als je tablet gestolen wordt dan betekent dit een financiële domper. Of je tablet verzekerd is hangt af van het soort verzekering dat je afgesloten hebt.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering met buitenshuis dekking biedt een beperkte of geen dekking voor schade in het buitenland. Of een tablet onder de inboedelverzekering valt verschilt per verzekeraar maar in de meeste gevallen is de inboedelverzekering niet voldoende om schade op vakantie vergoed te krijgen.

Kostbaarhedenverzekering

De verzekering voor kostbaarheden biedt bij de meeste verzekeraars een werelddekking. Het is echter mogelijk dat audiovisuele apparatuur zoals een tablet niet gedekt wordt door de kostbaarhedenverzekering. In de meeste gevallen is de tablet op vakantie verzekerd door de kostbaarhedenverzekering maar dit verschilt per verzekeraar. Met een kostbaarheden buitenshuis verzekering is de tablet tijdens de vakantie verzekerd.

Reisverzekering

Een reisverzekering biedt een dekking die bedoeld is voor de schade die op vakantie veroorzaakt wordt. Het is echter niet het geval dat alles onder de dekking valt. Een tablet kan bijvoorbeeld gedeeltelijk gedekt worden door de reisverzekering. Doordat de tablet tot de bagage gerekend wordt is het vaak tot een maximaal bedrag verzekerd.

Tabletverzekering

De tablet wordt altijd gedekt door de tabletverzekering. Of je nu thuis bent, onderweg naar je werk of op vakantie: de tablet valt altijd onder de dekking van de tabletverzekering.

Eigen risico

Bij een verzekering geldt meestal een eigen risico van een bepaald bedrag. Hoeveel dit precies is wordt vermeld in de voorwaarden. Voor een tablet geldt vaak een hoger eigen risico doordat het een product is dat regelmatig voor claims zorgt.

Voor het verzekeren van het risico op diefstal van de tablet zijn verschillende verzekeringen mogelijk. De inboedelverzekering met uitgebreide dekking is een optie, een kostbaarhedenverzekering biedt mogelijkheden maar ook de reisverzekering is mogelijk. Welke verzekering je ook kiest, lees de voorwaarden goed door om te controleren hoe en tot welke bedrag de tablet verzekerd is.


Leave A Comment


nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: