Displayverzekering

display kapotHeb jij weleens de Spider Web app op je telefoon of tablet gehad? De uitdrukking is misschien niet bij iedereen bekend, maar het probleem helaas bij een groot aantal mensen wel. Je laat een keer je telefoon uit je handen vallen en het apparaat komt net op een harde ondergrond terecht. En natuurlijk ook precies op het display. Dan heb je te maken met de Spider Web app, een groot spinnenweb van barsten, dat zich uitstrekt van de ene naar de andere kant van je scherm. Het kan zowel bij je smartphone als bij je tablet gebeuren en het betekent direct een aanslag op je financiën. Of je bent genoodzaakt het ding te laten repareren. Of je koopt direct maar een nieuw exemplaar. In beide gevallen sta je voor onverwachte kosten, die je uiteraard liever niet had gehad. Toch kun je jezelf voor deze ellende behoeden door het afsluiten van een displayverzekering.

Display verzekeringen

nowinsure

Hot

Nowinsure telefoonverzekering

Bescherm je apparaat tegen val-, stoot- en waterschade en meer schade met nieuwwaarde dekking bij Nowinsure.Bekijk verzekering

aegon

Aegon Inboedelverzekering

Als je je mobiel, laptop en tablet buitenhuis mee wilt verzekeren (bij allrisk inboedelverzekering).
Bekijk verzekering

Tip: geen enkele verzekering is hetzelfde. Controleer altijd de exacte voorwaarden van de verzekering

Een uitkomst voor iedere smartphone bezitter

In 2016 was ruim 80% van de Nederlanders boven de 13 jaar in het bezit van een smartphone. De enorme groei, die het product de laatste jaren heeft doorgemaakt, stagneert inmiddels wel een beetje, maar toch betekent dit percentage dat we met zijn allen miljoenen van deze telefoons bezitten. Het hebben van een mobiele telefoon, waar je niet alleen mee kunt bellen en op gebeld kunt worden, maar ook tal van andere handige functionaliteiten mee kan benutten, werkt behoorlijk verslavend. Dat wil zeggen, dat als je eenmaal aan je smartphone gewend bent, er ook bijna nooit meer zonder van huis gaat. We willen allemaal bereikbaar zijn, overal onze email kunnen checken, sociale media in de gaten houden en op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

Dat je je smartphone altijd bij je hebt en deze niet veilig de hele dag op je bureau of eettafel laat liggen, brengt helaas ook risico’s met zich mee. Een elektronisch product dat je zo vaak in je handen hebt, moet er haast wel een keer uitvallen. Bij de meeste mensen is dat ook zo. Heb je een goede kwaliteit beschermhoesje of een stevige case er omheen zitten, dan kan zo’n val van je mobiel met een sisser aflopen. Maar als je telefoon net wat ongelukkig terecht komt, is het kwaad al gauw geschied. Een barst of een scheur is het gevolg. Heb je geluk, dan is je touchscreen nog steeds te gebruiken. Maar als dat niet het geval is, heb je echt een probleem. Zo snel mogelijk je display vervangen is dan de enige optie. Als je die kosten dan kunt verhalen op je verzekering is dat echt een uitkomst.

Displayverzekering voor slechts enkele euro’s per maand

Er zijn verschillende aanbieders van displayverzekeringen. Gemiddeld ben je slechts enkele euro’s per maand kwijt aan premie. Dat komt je per jaar dus op ongeveer 25 euro te staan, terwijl een nieuw schermpje voor een smartphone al snel meer dan 150 euro kost. Met een goede displayverzekering heb je bovendien een wereldwijde dekking. Je neemt je telefoon immers ook mee op vakantie of wanneer je voor zaken in het buitenland verblijft. Mocht in dat laatste geval jouw smartphone op naam van de zaak staan, dan is het uiteraard belangrijk dat jouw werkgever de verzekering voor je heeft afgesloten. Ondernemers kunnen zelfs meerdere toestellen tegelijk laten verzekeren. Dat voorkomt een heleboel rompslomp en zo blijven werknemers altijd mobiel bereikbaar.

Kapot scherm

Niet alleen voor smartphones, ook het scherm van je tablet kun je verzekeren

Waarschijnlijk zal je eerder te maken krijgen met een kapot telefoonscherm, dan met een barst in het display van je tablet. Maar als je daar onverhoopt toch mee te maken krijgt, lopen de kosten wel heel snel op. Daarom is het zeker het overwegen waard, om naast je smartphone ook je tablet te verzekeren tegen display schade. Bijkomend voordeel is dat een tablet, die verzekerd is, vaak ook snel gerepareerd kan worden. Er zijn zelfs verzekeraars die een uitgebreid netwerk van technici hebben, waardoor je direct bij iemand langs kunt gaan. Je hoeft je tablet dan niet op te sturen en bent hem ook niet dagen kwijt. Wel zo fijn als je er ook voor je werk afhankelijk van bent.

Aanbieders van displayverzekeringen

Hoewel je waarschijnlijk ook bij de verzekeringsmaatschappij terecht kunt, waar je jouw W.A.- en inboedelverzekering hebt lopen, zijn er ook gespecialiseerde bedrijven die displayverzekeringen aanbieden. Online kun je bij hen direct je premie berekenen. Deze hangt af van de nieuwwaarde van je toestel of tablet. Zo kun je meteen zien of een displayverzekering voor jou de moeite waard kan zijn. Overigens hoef je niet per definitie in het bezit te zijn van het laatste model. Ook oudere smartphones en tablets zijn te verzekeren. Zo lang jij het apparaat gebruikt, moet het scherm in orde zijn.

Let goed op de voorwaarden

Bekijk voor je een displayverzekering afsluit wel even goed de voorwaarden. Deze kunnen per polis behoorlijk verschillen en je wilt achteraf natuurlijk niet met onverwachte kosten geconfronteerd worden. Let bijvoorbeeld op de vastgestelde no-claim periode. Meestal mag je de eerste maanden geen schade declareren. Logisch natuurlijk, want anders zou je pas een verzekering hoeven afsluiten voor een paar euro op het moment dat je schade hebt. Daarnaast wordt er ook vaak een bepaald bedrag aan eigen risico gehanteerd. In de meeste gevallen gaat het bij de eerste melding om niet meer dan een paar tientjes. Maar als je erg onhandig bent met je telefoon en meerdere malen per jaar een nieuwe display vergoed wilt hebben, loopt het eigen risico dat je moet betalen wel op. Lees de polisvoorwaarden dus altijd goed door.

nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: