Eigen risico telefoonverzekering: hoeveel zelf betalen?

Eigen risico telefoonverzekering: hoeveel zelf betalen?

  • 14 jul 0

Wanneer je een telefoon koopt, zal de verkoper in de winkel vaak vragen of je de telefoon ook wilt laten verzekeren tegen bijvoorbeeld diefstal of schade. Maar is verzekeren wel zo handig? En heb je echt een telefoonverzekering nodig? En hoe zit het met het eigen risico?

Wat is het eigen risico

Net als voor de zorgverzekering, bestaat er ook voor de telefoonverzekering een eigen risico. Het eigen risico kan per verzekering dan ook verschillen. In de voorwaarden staat voor welke gevallen je eerst eigen risico betaalt. Dus stel je voor, je hebt schade aan je telefoon, je moet 80 euro betalen om het te laten maken, het eigen risico is 50, dan betaal jij 50 euro en de verzekering 30. Je eigen risico is natuurlijk wel een keer op, net als bij een zorgverzekering, maar hoe vaak laat jij je telefoon nu vallen of wordt je telefoon gestolen?

Nadelen

Het eigen risico geldt niet voor alle voorvallen. Wanneer je telefoon gestolen wordt, maar niet beschadigd en je bent niet verzekerd tegen diefstal, dan dekt de verzekeraar niets. Zo zijn er verschillende uitzonderingen, waarbij je toch alles zelf moet betalen. Ook kan het zijn dat je dubbel verzekerd bent, zonder dat je het weet. Voor diefstal kun je al verzekerd zijn via je inboedelverzekering of reisverzekering. Kijk daarom altijd even de polisvoorwaarden na.

Is een telefoonverzekering nodig?

Dit hangt van een aantal factoren af. Ten eerste is de prijs van je telefoon belangrijk. Voor een goedkope telefoon kan het nog weleens duur zijn om een verzekering te nemen. Ook is het belangrijk om te bedenken hoe groot de kans is, dat je van de verzekering gebruik gaat maken. Ook is het belangrijk om uit te zoeken wat er precies vergoed wordt en wat niet en hoe het met het eigen risico is geregeld.


Leave A Comment


nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: