Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is niet verplicht maar het kan veel geld schelen als er iets gebeurt in je woning. Dat is ook de reden waarom vrijwel iedereen met een eigen huis een inboedelverzekering afsluit. Met de komst van internet is het niet meer lastig om een inboedelverzekering af te sluiten. Je kunt binnen 10 minuten volledig verzekerd zijn.

Inboedelverzekeringen

nowinsure

Hot

Nowinsure telefoonverzekering

Bescherm je apparaat tegen val-, stoot- en waterschade en meer schade met nieuwwaarde dekking bij Nowinsure.Bekijk verzekering

aegon

Aegon Inboedelverzekering

Als je je mobiel, laptop en tablet buitenhuis mee wilt verzekeren (bij allrisk inboedelverzekering).
Bekijk verzekering

Tip: geen enkele verzekering is hetzelfde. Controleer altijd de exacte voorwaarden van de verzekering

Wat dekt de inboedelverzekering?

De inboedelverzekering dekt de materiële schade aan alle spullen in een huis. De verzekering is ook wel bekend als een brandverzekering hoewel inboedelverzekering de meest gangbare naam is. De standaard dekking van een inboedelverzekering dekt de schade die veroorzaakt wordt door brand, inbraak, water en storm. De exacte dekking van de inboedelverzekering verschilt per verzekeraar. In sommige gevallen wordt ook de schade door diefstal, water, glas en vandalisme vergoed. Het is ook mogelijk dat de kostbaarheden in huis verzekerd worden door de inboedelverzekering. Als dit niet het geval is dan is het mogelijk om dit apart te verzekeren.

Inboedelverzekering met buitenshuisdekking

De dekking die geldt voor de buitenshuisdekking geldt niet alleen voor de smartphone en tablet maar voor veel meer apparaten en kostbaarheden. Een laptop, smartwatch en andere dure spullen zijn ook door deze verzekering gedekt. Zelfs de spullen die je leent worden door deze verzekering gedekt. Door een verzekering met buitenshuisdekking is een aparte verzekering voor al deze apparaten niet meer nodig. De telefoonverzekering is bijvoorbeeld overbodig en dit geldt ook voor een laptopverzekering indien je dit hebt afgesloten. Waar je de telefoon of laptop ook mee naartoe neemt, ze zijn beiden altijd verzekerd als er iets mee gebeurt dan onder de dekking valt. De dekking geldt niet alleen voor Nederland maar voor de gehele wereld. Of een reisverzekering nodig is dat mag je jezelf afvragen als je op reis gaat. Alle dure spullen zijn immers gedekt door de buitenshuis dekking.

Is de smartphone of tablet gedekt?

De smartphone of tablet wordt niet door iedere inboedelverzekering gedekt. Schade aan dit soort apparaten wordt doorgaans alleen vergoed door een uitgebreide of allrisk inboedelverzekering. Met deze verzekering is alle schade die binnenshuis ontstaan is gedekt tot een maximaal bedrag. De schade die buitenshuis veroorzaakt is valt niet onder de dekking. Met een kostbaarheden buitenshuisdekking is deze schade wel gedekt.

Hoogte van de premie

De hoogte van de premie die voor een inboedelverzekering gerekend wordt hangt af van verschillende factoren. Hoe beter je verzekerd bent, hoe meer je betaalt. De premie van de inboedelverzekering is gratis en vrijblijvend te berekenen op de website van de verzekeraar. De volgende factoren zijn van belang voor de hoogte van de premie:

  • verzekerde som
  • dekking van de verzekering
  • eigen risico
  • woonregio
nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: