Is een telefoonverzekering het waard?

Is een telefoonverzekering het waard?

  • 11 feb 1

De vraag of een telefoonverzekering het waard is verschilt voor iedereen. De één betaalt liever iets meer voor het gevoel dat alles gedekt is terwijl de ander graag zo weinig mogelijk betaalt en de risico’s voor lief neemt. Als je het geld voor de telefoonverzekering iedere maand opzij legt dan heb je altijd het geld voor reparaties en eventueel voor de aankoop van een vergelijkbaar tweedehands toestel. Dit komt op hetzelfde neer als een telefoonverzekering alleen is het verschil dat je in het begin nog niet veel gespaard hebt. Schade die ontstaat binnen korte tijd na de aankoop kan dan mogelijk niet betaald worden.

Gereviseerd toestel

Eén van de nadelen van een telefoonverzekering is dat je geen nieuwe telefoon ontvangt als een vervanging nodig is. In plaats van een nieuw toestel krijg je een gereviseerd toestel dat zo goed als nieuw is maar toch niet helemaal. Het toestel is weliswaar volledig getest en werkend maar het is en blijft een tweedehands toestel.

Hoeveel risico?

Een reden waarom veel mensen niet voor een telefoonverzekering kiezen is omdat men niet verwacht het ooit te gebruiken. Het ligt volledig aan de persoonlijke situatie of er weinig of veel risico is. Als je de telefoon altijd bij je hebt en lichamelijk werk doet dan is de kans op schade bijvoorbeeld groter dan wanneer je de telefoon altijd thuis laat. Hetzelfde geldt voor als je kinderen hebt die op de telefoon spelletjes spelen. In dit soort situaties kan een telefoonverzekering van pas komen.


One Comment

  1. Pieter van Halsteren 28 oktober 2016 at 14:37 - Reply

    Ik denk toch dat het handig is je telefoon te laten verzekeren. Je bent wel wat geld kwijt als er iets mee gebeurt en die kans is na mijn mening best groot. Iedereen die ik ken heeft zijn telefoon wel eens laten vallen. Deze moesten dan natuurlijk naar de gsm reparatie, waar je wel wat lichter bent in je portemonnee. Een paar honderd euro denk ik wel. Laten verzekeren die hap!

Leave A Comment


nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: