Laptopverzekering

notebook-1361981_1280De laptop is nog steeds in veel huishoudens aanwezig. Hoewel de tablet de laatste jaren een deel van de laptop gebruikers heeft doen overstappen worden er nog steeds miljoen laptops per jaar verkocht. Vooral als je op je werk en in huis wilt werken met dezelfde gegevens is de laptop een uitkomst. Al kijkend naar de favoriete programma’s ligt de laptop bij veel Nederlanders op schoot om een game te spelen, nog wat werk af te maken of om simpelweg te internetten. De laptop blijft echter niet alleen op schoot liggen maar wordt ook meegenomen in de trein naar werk of school. Dit brengt de nodige risico’s met zich mee. Met een verkoopwaarde van meer dan 500 euro voor een gemiddelde laptop is het niet goedkoop te vervangen voor een nieuw model. Om deze reden is het verstandig om na te gaan hoe je verzekerd bent en of een laptopverzekering nodig is.

Laptop verzekeringen

nowinsure

Hot

Nowinsure telefoonverzekering

Bescherm je apparaat tegen val-, stoot- en waterschade en meer schade met nieuwwaarde dekking bij Nowinsure.Bekijk verzekering

aegon

Aegon Inboedelverzekering

Als je je mobiel, laptop en tablet buitenhuis mee wilt verzekeren (bij allrisk inboedelverzekering).
Bekijk verzekering

Tip: geen enkele verzekering is hetzelfde. Controleer altijd de exacte voorwaarden van de verzekering

Waarom een laptop verzekering?

Net als de smartphone is de laptop een toestel dat dagelijks gebruikt wordt. Hoe meer een apparaat gebruikt wordt, hoe groter het risico op schade. Voor een laptop is schade een reëel risico. Bijna iedereen heeft de laptop wel eens laten vallen waarna het beschadigd is geraakt. Je kunt de laptoptas met de laptop erin laten vallen waardoor het apparaat defect raakt, er kan koffie gemorst worden over het apparaat maar het is ook mogelijk dat iemand het uit je tas steelt. Doordat je de laptop ook meeneemt buitenshuis kan er veel gebeuren waardoor schade ontstaat. Onderweg loopt een laptop immers veel meer risico dan thuis. De garantie van de laptop dekt veel vormen van schade niet. Alleen de schade die onder de verantwoordelijkheid van de fabrikant valt wordt vergoed door de garantie. Dit is bijvoorbeeld schade die ontstaat door normale slijtage. Het is mogelijk dat de laptop onder de inboedelverzekering valt maar de dekking geldt vaak alleen voor thuis. Met een laptopverzekering kun je het apparaat tegen vrijwel alle risico’s verzekeren.

laptop

Dekking laptopverzekering

Met de laptopverzekering is je laptop gedekt tegen diverse soorten schade. De dekking die geldt voor een laptop verschilt per verzekeraar. De voorwaarden wijken veel van elkaar af op verschillende punten waardoor het verstandig is om deze te controleren voordat je de verzekering afsluit. De verzekering voor de laptop biedt doorgaans een wereldwijde dekking hoewel dit per verzekeraar kan verschillen. De schade die veroorzaakt wordt door “ongelukjes” wordt door de meeste verzekeraars vergoed net als diefstal en brand. In veel gevallen wordt schade door vloeistoffen ook door de laptopverzekering vergoed. In het geval van schade meld je dit aan de verzekeraar waarna deze een oplossing zoekt. Dit kan een reparatie zijn maar ook een vervanging of eventueel de uitkering van een bedrag.

Valt de laptop onder de inboedelverzekering?

De laptop valt bij de meeste verzekeraars onder computerapparatuur waardoor het apparaat gedekt is door de inboedelverzekering. Aangezien computerapparatuur niet onder de dekking van iedere inboedelverzekering valt is het slim om dit te controleren in de voorwaarden. Als de laptop gedekt wordt dan is het nog mogelijk dat deze niet voor het gehele bedrag verzekerd is. Dit is geregeld van toepassing op dure laptops. Let ook op of er sprake is van een buitenshuis dekking voor schade aan de laptop. Een inboedelverzekering vergoedt doorgaans alleen de schade die thuis ontstaat.

Valt de laptop onder de kostbaarhedenverzekering?

De kostbaarhedenverzekering is een aanvulling op de inboedelverzekering die ervoor zorgt dat de dure spullen in huis volledig verzekerd zijn. De dekking is uitgebreider dan de inboedelverzekering en de laptop valt doorgaans onder de dekking. Om er zeker van te zijn of de laptop onder de dekking valt is het verstandig om dit te controleren in de voorwaarden.

Laptop wel of niet verzekeren?

Of een laptop verzekeren de goede keuze is verschilt per situatie. Met de zekerheid van de laptopverzekering hoef je je nergens zorgen over te maken. Dat is een goed gevoel maar door de laptopverzekering af te sluiten is het mogelijk dat je voor bepaalde soorten schade dubbel verzekerd bent. Het is daarom verstandig om eerst te controleren of de laptop al verzekerd is door een eventuele inboedelverzekering of kostbaarhedenverzekering.

nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: