Opzegtermijn telefoonverzekering: wanneer mag je opzeggen?

Opzegtermijn telefoonverzekering: wanneer mag je opzeggen?

  • 24 jun 0

Er kunnen talloze redenen zijn dat je af wilt van je (dure) telefoonverzekering. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je vindt dat je teveel betaald. Misschien loont het niet meer, omdat je toestel te oud is, of misschien ga je over naar een nieuw toestel en dus gelijk ook naar een nieuwe verzekering. Wat je reden ook is, wij geven je graag meer informatie over de opzegtermijn van je telefoonverzekering.

Wat is de opzegtermijn?

Dat weet je waarschijnlijk als je de voorwaarden opzoekt. Als je een goede administratie erop na houdt, dan kun je het vast snel terugvinden. Kun je de voorwaarden niet meer terugvinden? Neem dan contact op met de verzekeraar van je telefoonverzekering. Als het goed is hebben zij ook nog een exemplaar liggen van toen jij destijds tekende. Of het staat bij hun in de computer. Wanneer je ervoor getekend hebt, vraag dan ook om jouw getekende exemplaar, zo weet je welke regels toen voor jou golden. De nieuwste telefoonverzekeringen zijn meestal dagelijks opzegbaar, maar sommige verzekeraars hanteren nog steeds een opzegtermijn van een jaar. Daarna zijn deze verzekeringen maandelijks opzegbaar.

Hoe opzeggen?

Tegenwoordig kun je op verschillende manieren je telefoonverzekering opzeggen. Je kunt dit per post, email of telefonisch regelen. Let er wel op, dat als je het telefonisch regelt niet alles op papier staat. Dit kan een groot nadeel zijn. Als er namelijk wat misgaat, dan kun je moeilijk een zaak aanspannen, je hebt immers weinig bewijs. Vermeld altijd alle gegevens wanneer je via de email of de post opzegt. Dus niet alleen je nummer en je persoonlijke gegevens, ook de ingangsdatum is belangrijk om te vermelden. Schrijf ook dat je graag een reactie terug wilt zien. Zo weet je zeker dat je bericht goed aangekomen is.

Weer een nieuwe verzekering?

Misschien ben je wel helemaal klaar met je telefoon- of tabletverzekering. Of misschien zijn er wel goede redenen om toch voor een nieuwe telefoonverzekering te gaan. Het is altijd van belang om de kleine lettertjes ook te lezen. Laat je dan ook niet om de tuin leiden door een goedkope verzekering waar je twee jaar aan vast zit. Bedenk ook van tevoren hoelang je denkt dat je toestel meegaat. Een verzekering afsluiten voor een toestel wat al oud is, is meestal niet heel handig, zeker niet als de verzekering niet dagelijks opzegbaar is.


Leave A Comment


nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: