4 redenen waarom een telefoonverzekering afsluiten slim is

4 redenen waarom een telefoonverzekering afsluiten slim is

  • 09 aug 0

Heb je een goede smartphone waar je erg zuinig op bent? Eentje waar je graag een poosje mee wilt doen? Overweeg dan zeker om de telefoon te laten verzekeren. Mocht er wat mee gebeuren, dan heb jij een verzekeraar die de kosten dekt en hoef je niet zelf voor alles op te draaien.

4 redenen waarom het slim is

Twijfel je of je een verzekering bij je telefoon zult afsluiten? Weet dan dat deze vaak al direct wordt aangeboden als je een nieuwe telefoon koopt. En mocht je niet meteen de keuze maken, dan is het nog tot lange tijd ná de aankoop te verzekeren. Je bent niet verplicht om deze te verzekeren, maar we geven je een aantal redenen waarom het verstandig is dit wel te doen.

1. Een verzekering afsluiten voorkomt hoge kosten

Wanneer je een verzekering voor je telefoon afsluit, kost je dit wel wat, maar het betekent ook dat je je geen zorgen meer hoeft te maken als je je telefoon mocht verliezen of deze laat vallen. Zeker dit laatste zal iedereen wel eens gebeurd zijn of gebeuren. Omdat de aankoop van een nieuwe telefoon vaak al een flinke uitgave is, vinden sommige mensen een verzekering erbij afsluiten te kostbaar. Deze neemt echter wel je zorgen weg omdat er altijd uitbetaald wordt als jouw telefoon valt en beschadigd raakt.

2. Wanneer het toestel kapot is en vervangen moet worden

Als je je telefoon laat vallen of dat deze om wat voor reden dan ook beschadigd is en niet meer goed functioneert, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk een nieuw toestel hebben. Hier hangt een aardig kostenplaatje aan vast en mogelijk ben je je kapotte telefoon zelfs nog aan het afbetalen als je een abonnement hebt afgesloten. Dubbele kosten dus die je kunt voorkomen als je je telefoon verzekert.

3. Hoesjes en bescherming zijn niet altijd effectief

Een andere reden om een verzekering voor je smartphone af te sluiten als je deze koopt, is dat een toestel niet tegen alles bestand is. Een hoesje of cover ervoor kopen scheelt wel tegen beschadigen, maar is niet zaligmakend. Een extra bescherming voor het scherm werkt ook maar tot op zekere hoogte en met wat pech wordt het scherm toch beschadigd. Het is daarom beter om je geld uit te geven aan een telefoonverzekering zodat de kosten voor een nieuw scherm voor je worden vergoed indien nodig.

4. Een goede verzekering dekt de kosten

Een belangrijk punt dat natuurlijk bij alle soorten verzekeringen geldt, is dat deze voor rust bij je zelf zorgen. Als je weet dat je nieuwe en peperdure smartphone goed verzekerd is, spring je er nog altijd voorzichtig mee om. Mocht er onverhoopt wat mee gebeuren (een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje), dan kun jij gerust zijn dat je niet voor alle kosten voor de reparatie of een nieuw toestel opdraait omdat je verzekerd bent.


Leave A Comment


nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: