Reparatie van het toestel bij een telefoonverzekering?

Reparatie van het toestel bij een telefoonverzekering?

  • 01 sep 0

Je hebt je telefoon per ongeluk in de wc gegooid, mee gewassen met de was of gewoon laten vallen. Gelukkig heb je een verzekering, dus kan je je toestel gewoon laten maken. Of niet? Hoe zit het eigenlijk met de reparatie van je toestel met een telefoonverzekering?

Wat valt onder de verzekering en wat niet?

Wanneer je telefoon uit je jaszak wordt gehaald, of je laat je telefoon ergens slingeren, dan draait de verzekeraar niet op voor de kosten. Zo zijn er veel voorbeelden waarbij de verzekeraar niet uitkeert. Er moet echt zichtbare schade zijn aan de telefoon, wil de verzekeraar het uitkeren. Wanneer je overvallen wordt, dan moet er echt geweld worden gebruikt, wil de verzekeraar opdraaien voor de kosten. Bij schade moet de schade veroorzaakt worden buiten jouw schuld en zonder opzet. Je krijgt dus lang niet alles vergoed. Ongelukjes worden door de meeste verzekeraars vergoed maar het is essentieel om zelf de voorwaarden te controleren zodat je het zeker weet.

Heb je recht op vergoeding?

Wanneer jouw schade onder de dekking van de verzekering valt, is het goed om de verzekering op de hoogte te stellen. Dan hoor je gelijk welke vergoeding ze uitkeren en of ze de telefoon eerst willen zien. Wanneer iemand anders schade aanricht aan jouw telefoon en je krijgt het niet terug vanuit je telefoonverzekering, dan kun je ook kijken of je het vanuit de aansprakelijkheidsverzekering van diegene terug kunt krijgen, Gebeurt het op reis? Kijk dan je reisverzekering nog eens na. Als de schade gedekt is door de verzekering dan is het mogelijk dat het toestel alleen gerepareerd mag worden bij een door de verzekeraar gekozen reparateur. Overleg altijd eerst met de verzekeraar voordat je de mobiele telefoon laat repareren.

Zijn reparaties duur?

Dat ligt er vaak aan wat voor reparatie het betreft. Er zijn talloze bedrijfjes die zich bezighouden met reparaties van mobiele telefoons. De software kan aangepast worden, het glas kan vervangen worden, de aan/uit knop kan vervangen worden en zelfs de camera kan vervangen worden. Sommige reparaties kosten maar 20 euro, andere kunnen oplopen tot paar honderd euro. Het is goed om hier je overwegingen in te maken. Want ga je paar honderd neerleggen voor een 2 jaar oude Samsung telefoon die bijna net zoveel heeft gekost? Ook is het natuurlijk afhankelijk wat de emotionele waarde is van je telefoon, wil je je telefoon graag houden, of heb je geen geld voor een nieuwe? Dan kan repareren een fijne oplossing zijn.


Leave A Comment


nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: