Smartwatch verzekering

applewatchEen smartwatch is niet alleen een horloge maar ook een handig verlengstuk van je smartphone. Je kunt het gebruiken om meldingen te ontvangen maar ook als fitnesstracker dat bijhoudt hoe je progressie maakt tijdens het hardlopen. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Met een verkoopprijs van al snel meerdere honderden euro’s zijn het geen goedkope horloges. Een Apple Watch kost bijvoorbeeld meer dan 400 euro voor een nieuw model en een Samsung smartwatch meer dan 300 euro. Door de hoge waarde is het niet verkeerd om na te gaan hoe de smartwatch verzekerd is. Als de smartwatch defect raakt, beschadigd wordt door een ongelukje of gestolen dan is het niet voor iedereen eenvoudig te vervangen. Om deze redenen kan het verstandig zijn om te bekijken of een smartwatchverzekering nodig is.

Smartwatch verzekeringen

nowinsure

Hot

Nowinsure telefoonverzekering

Bescherm je apparaat tegen val-, stoot- en waterschade en meer schade met nieuwwaarde dekking bij Nowinsure.Bekijk verzekering

aegon

Aegon Inboedelverzekering

Als je je mobiel, laptop en tablet buitenhuis mee wilt verzekeren (bij allrisk inboedelverzekering).
Bekijk verzekering

Tip: geen enkele verzekering is hetzelfde. Controleer altijd de exacte voorwaarden van de verzekering

Waarom een smartwatch verzekering?

Net als de smartphone is de smartwatch een apparaat dat je iedere dag gebruikt. Dit zorgt voor een groter risico op schade. Als je bijvoorbeeld langs een muur schaaft met de watch dan is het mogelijk dat het display beschadigd raakt. Doordat je de smartwatch ook buitenshuis draagt is het risico dat er wat mee gebeurt groter. Het is ook mogelijk dat de smartwatch tijdens een inbraak gestolen wordt of dat je met je arm in een plas water terechtkomt en de smartwatch niet meer werkt. Als het apparaat volledig onbruikbaar raakt dan is een reparatie misschien niet meer mogelijk. Al deze gevallen van schade vallen niet onder de garantie van de fabrikant. De garantie dekt alleen de schade die veroorzaakt wordt door gebreken of normale slijtage. Hiernaast geldt de dekking van de inboedelverzekering vaak niet buitenshuis maar alleen als er iets met de watch gebeurt terwijl je in huis bent. Met een smartwatch verzekering kun je de watch tegen vrijwel alle risico’s dekken.

sonysmw2

Dekking smartwatchverzekering

Met de smartwatch verzekering ben je gedekt tegen verschillende soorten schade. De dekking die geldt voor een smartwatch verschilt per verzekeraar. Iedere verzekeraar heeft een eigen set met voorwaarden en regels. De meeste verzekeraars vergoeden de schade die voortvloeit door ongelukjes zoals stoten of vallen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken als je per ongeluk ergens tegenaan stoot met het slimme horloge. Vaak wordt de schade die ontstaat door vloeistoffen ook vergoed door de verzekering. Mocht er dan een keer schade ontstaan dan neem je contact op met de verzekeraar waarna deze een voorstel doet voor vervanging of reparatie. Bij schade is er altijd sprake van een eigen risico. Schade door diefstal of verlies wordt doorgaans niet standaard gedekt maar voor deze risico’s zijn aparte modules af te sluiten als je dit gedekt wilt hebben. Een smartwatch verzekering biedt in de meeste gevallen een wereldwijde dekking hoewel dit per verzekeraar kan verschillen.

Valt de smartwatch onder de inboedelverzekering?

De smartwatch valt bij een aantal verzekeraars onder audio-, visuele of computerapparaat waardoor het apparaat gedekt is door de inboedelverzekering. Dit is niet bij iedere verzekeraar het geval en het maakt ook uit of je een uitgebreide inboedelverzekering hebt of niet. Deze uitgebreide verzekering wordt ook wel een all risk inboedelverzekering genoemd. Doordat de smartwatch mogelijk gedekt wordt door de inboedelverzekering is het verstandig om te controleren of dit ook het geval is voor je een smartwatchverzekering afsluit. Let hierbij ook op of er sprake is van een buitenshuis dekking. Een normale inboedelverzekering vergoedt namelijk normaal gesproken alleen de schade die thuis ontstaan is.

Valt de smartwatch onder de kostbaarhedenverzekering?

Met de kostbaarhedenverzekering zijn je dure spullen gedekt met een uitgebreide en vaak ook wereldwijde dekking tegen beschadiging of diefstal. Het verschilt per verzekeraar of de smartwatch onder de dekking valt. Of de smartwatch verzekerd is door de kostbaarhedenverzekering is te vinden in de voorwaarden van de verzekering.

Smartwatch wel of niet verzekeren?

Of een smartwatch verzekeren de juiste keuze is verschilt per persoon. Het is een fijn gevoel dat je weet dat alle risico’s op schade gedekt zijn maar het is ook mogelijk dat je de smartwatch dubbel verzekerd. In het laatste geval is het niet nodig om een aparte smartwatchverzekering te nemen. Valt de smartwatch niet onder de inboedel- of kostbaarhedenverzekering? Als je geen risico wilt lopen dan is de smartwatchverzekering een goede keuze.

nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: