Tablet verzekeren

ipad pro verzekerenWie heeft er vandaag de dag niet een tablet in huis? Volgens recente onderzoeken heeft inmiddels 68 procent van de huishoudens een tablet. Het is dan ook een perfecte combinatie tussen een laptop en smartphone. Door het handige gebruik neemt het steeds meer de plek in van de laptop. Met een prijskaartje van 200 euro voor een budgettablet tot meer dan 800 euro voor een premium tablet is het zonde dat er iets mee gebeurt. Als de tablet kapot gaat, delen ervan beschadigd raken of misschien zelfs gestolen wordt dan betekent dit een grote financiële domper. Juist om deze reden kan het zich lonen om een tabletverzekering af te sluiten.

Tablet verzekeringen

nowinsure

Hot

Nowinsure telefoonverzekering

Bescherm je apparaat tegen val-, stoot- en waterschade en meer schade met nieuwwaarde dekking bij Nowinsure.Bekijk verzekering

aegon

Aegon Inboedelverzekering

Als je je mobiel, laptop en tablet buitenhuis mee wilt verzekeren (bij allrisk inboedelverzekering).
Bekijk verzekering

Tip: geen enkele verzekering is hetzelfde. Controleer altijd de exacte voorwaarden van de verzekering

Waarom een tabletverzekering?

De tablet wordt vaak op de bank gebruikt en slingert vervolgens ergens rond tussen de kussens. Wat nu als iemand een kussen oppakt waarbij de tablet op de grond valt? Dit is een reële situatie waarin de tablet kapot kan gaan. De tablet blijft vaak niet alleen in huis liggen maar het apparaat wordt ook meegenomen naar het werk of op reis. Door de relatief kleine afmetingen is de tablet uitstekend geschikt voor gebruik buitenshuis. Dit vergroot het risico dat er iets gebeurt met de tablet. Eén keer de tas of koffer met de tablet erin verkeerd neerzetten en er kan al schade ontstaan aan het display van de tablet.

samsung galaxy tabletIn veel situaties zijn het niet alleen volwassenen die de tablet gebruiken. Kinderen zijn in veel gevallen zelfs de reden waarom een tablet gekocht wordt. Het is de perfecte manier om zelf in huis aan het werk te gaan terwijl het kind zich vermaakt met de tablet. Hoewel kinderen er veel plezier aan kunnen beleven is het algemeen bekend dat het gebruik door kinderen het risico op schade vergroot. Zo kan het gebeuren dat drinken over de tablet vloeit waardoor het apparaat volledig onbruikbaar raakt.

De kosten voor reparatie van de tablet vallen niet onder de garantie. Deze vergoedt alleen de schade die ontstaat door normale slijtage of mechanische gebreken. De inboedelverzekering dekt hiernaast de schade die buitenshuis ontstaat vaak niet. Met een tabletverzekering hoef je je geen zorgen te maken.

Dekking tabletverzekering

Een tabletverzekering heeft als enig doel om de tablet te verzekeren. De dekking die geldt voor een tabletverzekering varieert per verzekeraar. De schade door vallen of stoten, vloeistoffen en foutieve handelingen die schade veroorzaken worden doorgaans door alle verzekeraars vergoed. Het is hiernaast mogelijk om de tablet te verzekeren tegen diefstal of verlies. In het geval van schade dan zorgt de tabletverzekeraar in de meeste gevallen de reparatie en eventuele vervanging van het toestel. Verzekeraars bieden meestal een wereldwijde dekking waardoor de reisverzekering voor alleen de tablet niet nodig is. Bij iedere verzekeraar geldt een bedrag aan eigen risico in het geval van schade.

Valt de tablet onder de inboedelverzekering?

Het is mogelijk dat de tablet onder de inboedelverzekering valt. Het ligt er dan vooral aan wat voor soort inboedelverzekering je hebt. De meeste inboedelverzekeringen dekking schade aan de tablet niet maar als je een uitgebreide (all risk) inboedelverzekering hebt dan is dit vaak wel het geval. Als je besluit om een verzekering voor de tablet te nemen dan is het verstandig om eerst te controleren of de tablet al gedekt wordt door de inboedelverzekering.

Valt de tablet onder de kostbaarhedenverzekering?

Een kostbaarhedenverzekering biedt een uitgebreide en vaak ook wereldwijde dekking tegen beschadiging van kostbare spullen. De oorzaak is hierbij meestal niet van belang en diefstal of verlies wordt vaak ook vergoed door de kostbaarhedenverzekering. Wederom varieert het per verzekeraar of de tablet gedekt is en in welke mate. Als je een kostbaarhedenverzekering hebt dan is het slim om de voorwaarden na te pluizen of de tablet onder dekking valt.

Tablet wel of niet verzekeren?

De vraag of een tablet verzekeren verstandig is verschilt per situatie. Het is in ieder geval verstandig om de voorwaarden van een eventuele inboedelverzekering of kostbaarhedenverzekering te controleren of de tablet door één van beide verzekerd is. Is dit niet het geval en wil je risico lopen? Dan kan een tabletverzekering uitkomst bieden.

nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: