Telefoon verzekeren na aankoop? Dit moet je weten

Telefoon verzekeren na aankoop? Dit moet je weten

  • 25 aug 0
telefoon hello

Heb je een nieuwe telefoon gekocht of sta je op het punt dit te doen? Dan heb je vaak ook direct de mogelijkheid om het toestel te laten verzekeren. Het is optioneel, een keuze die je min of meer ter plekke moet maken. Maar als je dit niet meteen hebt gedaan, maar achteraf wel een verzekering zou willen hebben: is het dan nog mogelijk?

Wanneer telefoonverzekering nemen?

De eerste vraag die natuurlijk meteen naar boven komt als je een nieuwe telefoon aanschaft, is wanneer je het beste een verzekering kunt nemen. Dit kun je bijvoorbeeld al direct tijdens of net na de aanschaf van het toestel doen, maar ook op een later tijdstip is dat mogelijk – in sommige gevallen zelfs tot een jaar na aankoop.

Besluit je een verzekering te nemen? Dan is het natuurlijk helemaal aan jou wanneer je deze afsluit, maar we hebben even wat voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Meteen bij bestelling versus na aankoop

Als je je telefoon direct bij de aankoop besluit te verzekeren, heb je kans dat je dit voor een redelijke prijs kunt doen. Dan heb je namelijk een soort alles-in-één pakket en krijg je korting op de verzekering. Bovendien is je toestel dan ook echt meteen verzekerd vanaf het eerste moment dat je het gebruikt. Je kunt er nog zo voorzichtig mee omspringen, maar een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. En dan kun je maar beter verzekerd zijn.

Niet genoeg geld of liever nog even nadenken

Een nadeel dat door veel mensen genoemd wordt als het om het direct afsluiten van een verzekering gaat voor de telefoon, is dat dit extra kosten met zich meebrengt. Stel, je hebt lange tijd gespaard voor een ander toestel en precies genoeg bij elkaar hebt gespaard. Dan is er geen extra geld meer over om meteen een verzekering af te sluiten.

Als je nog niet helemaal zeker weet of je überhaupt een verzekering wilt afsluiten voor je telefoon, dan kun je er ook nog even over nadenken en dit op een later tijdstip doen. Dit kan bij bepaalde verzekeraars zelfs nog tot een jaar nadat je de telefoon hebt aangeschaft.

Telefoon verzekeren na aankoop

Wil je nog even goed nadenken of en hoe je je telefoon verzekerd wilt zien nadat je deze gekocht hebt? Dan is dat goed mogelijk. De tijd die je krijgt om dit te doen bij een verzekeraar kan verschillen dus kijk altijd even goed wat er allemaal mogelijk is. Er zijn zelfs verzekeraars, zoals bijvoorbeeld Nowinsure, die een telefoon tot maximaal één jaar oud verzekeren.

Misschien wil je het gewoon nog even aankijken of je het nodig acht het toestel te verzekeren of heb je er net even geen geld voor. In dat geval kun je dus altijd nog even wachten met verzekeren.

Telefoonverzekering bij Nowinsure afsluiten

Als je ervoor kiest je telefoon te verzekeren bij Nowinsure, is dat binnen een paar minuten gepiept. Je kunt er binnen 12 maanden na de aanschaf een onbeschadigde en goed functionerende telefoon alsnog verzekeren. Hiervoor hoef je alleen maar het volgende te doen:

  • Sluit de verzekering voor je telefoon af. Je kunt hierbij kiezen uit twee verschillende pakketten: Silver en Gold. De kenmerken van de verzekeringen vind je op de website.
  • Maak foto’s van je toestel en de aankoopbon. Deze upload je en verstuur je naar de verzekeraar.
  • Geniet van je product en gebruik je eigen klantportaal als je meer wilt weten of wanneer je schade hebt aan het toestel.
  • Is dat laatste het geval? Dan stuur je het toestel op en krijg je het zo snel mogelijk nadat het gerepareerd is weer retour. Is het niet te repareren? Dan krijg je een vervangend toestel van de verzekering.

Bekijk de premie van Nowinsure

Wanneer kun je je toestel verzekeren?

Het maakt in principe niet uit wat het merk en model van je smartphone is die je wilt verzekeren, want de verzekeraars bieden voor elk merk een verzekering aan. Kijk wel altijd even goed of jouw telefoon verzekerd kan worden. Maar als het een nog vrij nieuw toestel is dat niet beschadigd is, zal dat weinig problemen opleveren. Een toestel dat reeds beschadigd is voordat je dit verzekert, wordt een ander verhaal.

Kies de verzekering die het meest aanspreekt

Kijk altijd goed rond waar je een verzekering kunt vinden die je aanstaat. Niet alle verzekeraars bieden hetzelfde en de voorwaarden zijn natuurlijk ook anders. Het is belangrijk te kijken naar wat je aan maandpremie betaalt, maar ook naar wat je daarvoor terugkrijgt. De meeste verzekeringen sluit je voor minimaal een jaar af en kun je daarna maandelijks opzeggen als je dat wilt. Bij elke verzekeraar kun je altijd de voorwaarden vinden en mocht je er zelf niet helemaal goed uitkomen, dan kun je er altijd terecht met je vragen.

Wel of geen verzekering afsluiten?

Of je wel of niet een verzekering voor je smartphone afsluit, blijft natuurlijk je eigen keuze. De een zal het wel belangrijk vinden, de ander misschien minder of zelfs helemaal niet. Onthoud wel dat een smartphone wel tegen een stootje kan, maar dat een beschadiging ook snel opgelopen kan worden.

Een hoesje of stootrandje om de telefoon heen zorgen wel voor wat extra bescherming, maar als je het toestel laat vallen of ergens tegen aan tikt, is de kans op beschadiging groot. En dan is het wel prettig als je zelf niet volledig voor de kosten opdraait.


Leave A Comment


nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: