Telefoonverzekering in de winkel afsluiten?

Telefoonverzekering in de winkel afsluiten?

  • 09 mei 0

In een gemiddelde telefoonwinkel ben je als klant prooi voor de verkopers. Wat je situaties ook is, de verkoper adviseert vrijwel altijd een verzekering te nemen. Waarom ook niet? De verkoper ontvangt een bonus voor de verzekering en de klant is gedekt tegen schade. Dit lijkt een win-win situatie voor iedereen maar dat is natuurlijk niet zo. De verzekering afsluiten in een telefoonwinkel is meestal een slechte keuze.

Hoge commissies

Telefoonwinkels hebben doorgaans een afspraak met een enkele telefoonverzekeraar. Deze verzekeraar heeft het exclusieve recht om aangeboden te worden aan de klant. In ruil hiervoor betaalt de verzekeraar een riante vergoeding per afgesloten verzekering. Deze situatie leidt tot een advies dat niet onafhankelijk is met alle gevolgen van dien. Er worden geen premies van andere verzekeraars gecontroleerd of de voorwaarden onder de loep genomen. Doordat er geen enkele vorm van vergelijking is betaal je meer dan nodig. In veel gevallen is de verzekering afsluiten in een telefoonwinkel de duurste optie.

Looptijd

In tegenstelling tot een online telefoonverzekering is het meestal niet mogelijk om een maandelijks opzegbare verzekering af te sluiten. De keuze is vaak beperkt tot een looptijd van 1 of 2 jaar. De verzekering is tussentijds niet op te zeggen waardoor je voor een lange tijd gebonden bent aan de maandelijkse betalingen van de premie. Als je in het derde jaar schade hebt dan krijg je hiernaast niets uitgekeerd. Je draait dan volledig zelf voor de kosten van reparatie of vervanging op.

Dekking

Bij de standaard telefoonverzekering die je in de winkel tegenkomt is er alleen maar sprake van een dekking van de mobiele telefoon. Alle andere elektronische producten die je gebruikt zijn niet verzekerd. Als je geen andere producten gebruikt dan is dit geen probleem maar als je ook een smartwatch hebt, een tablet of een laptop dan kan het handig zijn om een verzekering te nemen waarbij deze producten ook onder de dekking vallen. Dit kan bijvoorbeeld met een kostbaarheden buitenshuisverzekering. Voor een vast bedrag per maand zijn al je spullen verzekerd.


Leave A Comment


nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: