Valt de mobiele telefoon onder de inboedelverzekering?

Valt de mobiele telefoon onder de inboedelverzekering?

  • 07 dec 0

De mobiele telefoon is altijd bij ons; op het werk, thuis op de bank en ook als we op vakantie gaan. Met de telefoon altijd op zak is het mogelijk dat er iets gebeurt met het toestel waardoor schade ontstaat? Het prijskaartje van een mobiele telefoon is aanzienlijk gestegen de laatste jaren waardoor het een enorme schadepost kan zijn. Is de telefoon verzekerd door de inboedelverzekering?

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering vergoedt de schade die veroorzaakt wordt aan alle voorwerpen en objecten in huis. Niet elke vorm van schade is gedekt. Meestal wordt de schade door brand, inbraak, water en storm door iedere inboedelverzekering gedekt. Schade door andere oorzaken is niet bij iedere verzekering gedekt.

Schade thuis veroorzaakt

De inboedelverzekering vergoedt de schade die thuis veroorzaakt wordt. De dekking geldt echter niet voor alle voorwerpen en spullen. Zo kunnen bepaalde producten uitgesloten zijn waaronder de mobiele telefoon. De basis inboedelverzekering dekt doorgaans de schade aan een mobiele telefoon niet. Deze dekking is bij de meeste verzekeraars alleen aanwezig bij een uitgebreide of allrisk inboedelverzekering. Bij deze uitgebreide vorm van de inboedelverzekering wordt meestal ook schade door het vallen of stoten van de mobiele telefoon vergoed. Om erachter te komen of de mobiele telefoon verzekerd is door de inboedelverzekering kun je de polisvoorwaarden doorlezen. De polisvoorwaarden van de inboedelverzekering zijn op de website van de verzekeraar te vinden.

Schade buitenshuis veroorzaakt

De inboedelverzekering vergoedt de schade die buitenshuis veroorzaakt wordt niet. Dit is alleen mogelijk met een buitenshuis dekking. De buitenshuis dekking valt bij sommige verzekeraars onder de uitgebreide of allrisk inboedelverzekering maar het komt ook voor dat hiervoor een andere verzekering afgesloten moet worden zoals een kostbaarheden buitenshuis verzekering.


Leave A Comment


nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: