Vervanging toestel bij telefoonverzekering?

Vervanging toestel bij telefoonverzekering?

  • 20 sep 0

Wanneer je telefoon het niet meer doet, of gestolen is, dan wil graag zo snel mogelijk een tijdelijke telefoon. Wanneer de verzekeraar schade of diefstal vergoed, dan kun je vragen om een de vervanging van je telefoon. Maar krijg je wel een vervangend toestel? En waar heb je recht op?

Is de verzekeraar verplicht een vervangend toestel te geven

Nee, als het goed is heeft de verzekeraar dit duidelijk in de voorwaarden vermeld. Voor deze voorwaarden heb je ooit ook getekend. Sommige verzekeraars doen dit wel, maar er staat nergens in de wet dat ze dat verplicht zijn. Soms bieden ze expres geen vervangend toestel aan, omdat de reparatie vaak snel verloopt, of omdat de verzekeraar de premie laag wil houden. De verzekeraar zou anders altijd telefoons op voorraad moeten hebben. Het kan ook zomaar zijn, dat je iets extra’s moet betalen voor een vervangend toestel. Dit kan paar euro per dag zijn.

Is een vervangend toestel wel nodig?

Er zijn maar weinig mensen die zonder telefoon kunnen. We bellen, we internetten, appen, skypen en we kijken massaal het weer op onze telefoon. Hoewel er een aantal dingen niet van levensbelang zijn, kun je vaak de telefoon niet zomaar missen. Met een telefoon ben je altijd bereikbaar. Wanneer je niet in bezit van een huistelefoon bent, dan kun je ook bepaalde zaken niet regelen. Je kunt ook de telefoon goed gebruiken als je in nood bent, of om iemand anders te helpen en de ambulance of de politie te bellen.

Geen vervangende telefoon?

Krijg je geen vervangend toestel? Bedenk dan van tevoren of je deze verzekering wel geschikt vindt. Kun je je telefoon missen? Heb je voor nood nog een oud toestel in huis liggen? Of ken je iemand waar je wel een telefoon kunt lenen? Wanneer je zelf je vervangende toestel kunt regelen, is het geen probleem. Wanneer je budget toereikend is, dan kun je ook online snuffelen naar tweedehands telefoons. Misschien gebruik je deze telefoon maar paar daagjes, maar je kunt hem altijd achter de hand houden, mocht je een volgende keer weer zonder telefoon zitten.


Leave A Comment


nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: