Onder welke verzekering valt waterschade aan de telefoon?

Onder welke verzekering valt waterschade aan de telefoon?

  • 22 mei 0

Een ongelukje komt vaker voor dan je denkt. Wie heeft de mobiele telefoons immers niet eens uit de handen laten glijden waardoor het op de grond viel? Wat nu als dit op het toilet gebeurt en de telefoon valt in het toilet? Als een mobiele telefoon in aanraking komt met water dan is de kans op schade groot. Het is zelfs mogelijk dat de  mobiele telefoon het niet meer doet als het water tot een kortsluiting geleid heeft. Of waterschade verzekerd is verschilt per verzekering.

Wat te doen bij waterschade?

Als de mobiele telefoon nat is geworden dan is het belangrijk om het toestel zo snel mogelijk uit te schakelen. Elektriciteit en water gaan niet samen waardoor kortsluiting kan ontstaan. Door de mobiele telefoon meteen uit te schakelen kan schade voorkomen of verminderd worden. Verwijder de achter en batterij indien mogelijk en laat de telefoon vervolgens drogen zodat al het vocht uit de telefoon is. Dit kan op verschillende manieren waaronder het laten liggen in een bak met rijst zodat de vocht opgenomen wordt. Zet de telefoon pas weer aan als het helemaal droog is en controleer of alles het nog doet. Meldt schade zo snel mogelijk bij de verzekeraar.

Waterschade en telefoonverzekering

De telefoonverzekering is voor schade aan een telefoon bedoeld maar niet iedere telefoonverzekering dekt standaard schade door water. Telefoonverzekeringen zijn verkrijgbaar met een uiteenlopende dekking waarbij waterschade doorgaans een aanvullende module is. Als de waterschade module verzekerd is dan wordt de schade vergoed als je vergeet dat je de telefoon in je zak hebt terwijl je in het zwembad springt.

Waterschade en inboedelverzekering

Schade aan je telefoon als gevolg van aanraking met water wordt alleen vergoed door de all risk inboedelverzekering. Dit is de meest uitgebreide vorm die ook schade door eigen schuld vergoedt. Bij een normale inboedelverzekering krijg je alleen waterschade aan de telefoon vergoed als je er zelf niets een kunt doen. Dit is bijvoorbeeld het geval als een leiding gesprongen is waardoor alles in huis inclusief de telefoon nat is geworden.

Waterschade en kostbaarheden buitenshuisverzekering

Als de waterschade buitenshuis ontstaan is, zoals op het strand, dan is dit gedekt door de kostbaarheden buitenshuisverzekering. Met deze verzekering zijn al je spullen wereldwijd verzekerd. Als je telefoon op vakantie in het buitenland met water in aanraking komt dan wordt de eventuele schade door de verzekeraar betaald.

Voorwaarden controleren

Of waterschade vergoed wordt door een verzekering wordt vermeld in de voorwaarden. Deze zijn gratis te downloaden vanaf de website van de verzekeraar. Bij het afsluiten van de verzekering ontvang je de voorwaarden maar het is mogelijk dat deze gedurende de looptijd gewijzigd zijn. Doordat schademeldingen van mobiele telefoons sterk zijn toegenomen hebben verzekeraars de afgelopen jaren de voorwaarden voor deze producten aangepast. In veel gevallen is de dekking beperkt, is het eigen risico verhoogd of wordt de nieuwwaarde niet uitgekeerd maar de dagwaarde van de smartphone.


Leave A Comment


nowinsure

Telefoon verzekeren

Loop je niet graag risico? Neem dan een smartphone verzekering. Verzeker schade en/of diefstal van je smartphone zodat je met een gerust gevoel de smartphone kunt gebruiken.

Kies het merk: